PÀGINES

dijous, 28 de febrer del 2013

LES RELACIONS BIÒTIQUES



LES RELACIONS BIÒTIQUES

Relacions intraespecífiques:

Associacions gregàries: grups d'individus  no necessàriament emparentats, que viuen junts durant un període més o menys llarg, amb l’objectiu d'ajudar - se mútuament. Per exemple un esbart d'ocells.

Associacions colonials: conjunts d'individus que es mantenen units i que provenen d'un mateix progenitor. Per exemple, les abelles.

Associacions socials: conjunts d'individus jerarquitzats entre si i amb distribució del treball. Els individus solen presentar diferències anatòmiques i fisiòlogiques. Per exemple, les formigues.


Associacions familiars: grups d'individus emparentats entre si, l'objectiu dels quals és la procreació i la protecció de les cries. Per exemples, els lèmurs.


Relacions interespecífiques:

Mutualisme: dos individus o més d'espècies diferents s'associen per beneficiar-se mútuament. Per exemple, ocells de diferents espècies.

Comensalisme. Un individu (comensal) s'alimenta de les restes de menjar o dels productes alliberats per un altre organisme, al qual aquesta acció li resulta indiferent. Per exemple, els escarabats que s'alimenten d'excrements de mamífers.

Inquilinisme. Un individu (inquilí) es refugia en el cos (o en alguna resta) d'un altre ésser viu, sense perjudicar-lo.

Parasitisme. Un individu (paràsit) viu a costa d'un altre (hoste), al qual perjudica, però sense causar-li la mort. Per exemple, paràsits que viuen en els arbres.


Depredació. Un individu (depredador) en mata un altre (presa) i el consumeix totalment o parcialment per alimentar-se'n. Per exemple el lleó i el lleopard.






4 comentaris:

  1. Bon bloc. He trobat el q buscava

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de bó no en te re.Hu he trovat bastant poxo, per no dir molt merdós.En resum, tota la meva casa te sida d'aquest bloc dels collons. Ho sigui k vesten a fregir espàrrecs.

      Elimina